Imposter syndroom

Oftwel het bedriegerscomplex houdt in dat je het gevoel hebt je huidige werkfunctie niet aan te kunnen en iedereen alsware aan het oplichten bent. Posiplan biedt meer informatie over dit syndroom aangezien het een onbekend fenomeen is bij veel Nederlandse werknemers.

UX Design

Gebruiksvriendelijkheid was mijn prioriteit bij het maken van de app. Mijn doel bij het maken van de app was:

  • De gebruiker moet positief gestimuleerd worden
  • Het moet goed toe te passen zijn in een werkdag
  • De gebruiker moet gemotiveerd blijven de app te gebruiken

 

Research

Door grondig onderzoek te doen naar de doelgroep wist ik beter in te leven in de gebruiker. Zo is de app specifiek gericht op werknemers met het imposter syndroom. Zodat de app optimaal kan functioneren.

Mijn onderzoek bestond uit, enquetes, interviews, secundair onderzoek en concurrentie analyse. 

A/B testen

Door verschillende varianten voor te leggen bij de doelgroep kon ik zien welke ontwerp beter werkte. Zo nam ik verschillende ontwerp keuzes in overweging en kon ik de beste beslissing maken.

Naast A/B testen heb ik gebruik gemaakt van wireframing om zo de positie van knoppen te bepalen. Dit geeft een duidelijke opzet voor het ontwerp.

Ontwerpkeuzes

  • Het ontwerp is responsive, zo is het te gebruiken op verschillende mobiele apparaten.
  • De kleuren geven de sfeer positief neer, om zo het eindresultaat te bevorderen.
  •  Het was belangrijk dat de planning er overzichtelijk uit ziet, dus heb ik gebruik gemaakt van grote knoppen en genoeg wit ruimte.
  • Het menu zit in een balk onderaan, zodat het gemakkelijk te bereiken is met een telefoon in je hand. En het is gemakkelijk te navigeren tussen verschillende pagina’s.
  • De app is te vergrendelen, zodat de planning beveiligd is voor meer privacy.

Stimuleert positief denken

Er valt een hoop te doen om van het imposter syndroom af te komen. Posiplan richt zich op het bijhouden van positieve werkervaringen om zo hier meer focus op te leggen. Posiplan houd je gemakkelijk bij de hand en is in een paar klikken te gebruiken.

Snel en gemakkelijk

Het successenboek is er om al je opgeslagen werkprestaties gemakkelijk terug te vinden op één plek. Je kan hier gemakkelijk door heen scrollen zonder te hoeven zoeken.

Persoonlijke ontwikkeling

Negatieve gedachte storm wat tot een tekort aan zelfvertrouwen lijd in je carrière. Veel van deze gedachten aarden zich wat er in je jeugd tegen je is gezegd. Door posiplan te gebruiken kan je jezelf ontwikkelen.

Hulpmiddel

Posiplan is er als hulpmiddel naast je werk. Daarom ligt de focus op gebruiksvriendelijkheid. De app is snel en gemakkelijk in te vullen zodat het tijdens je werkdag aan je eigen ontwikkeling kunt werken.

Functionaliteiten

Posiplan is er als hulpmiddel naast je werk. Daarom ligt de focus op gebruiksvriendelijkheid. De app is snel en gemakkelijk in te vullen zodat het tijdens je werkdag aan je eigen ontwikkeling kunt werken.

Video afspelen

Wat vinden gebruikers?

"Ik vond het successenboek heel prettig, want ik weet dat ik mezelf maar al te vaak naar beneden praat als ik een slechte dag heb gehad. Maar als je dan bij de herinneringen in je succesboek kijkt, dan zie je het grotere plaatje. Namelijk dat je bijvoorbeeld maar 1 stomme dag in twee weken tijd had! Das dan een hele goeie herinnering aan m'n eigen capaciteit, namelijk dat ik het wel gewoon kan ."
"Mooi overzichtelijke en uitgebreide app."
"Ik heb de app nu al een week gebruikt en ik kon alles direct vinden. Het is heel overzichtelijk en duidelijk vormgegeven."
"Door het gebruiken van de app kwam ik meer over mezelf te weten. Door dagelijks de app bij te houden vond ik patronen in mijn gedrag. Dingen die ik steeds hetzelfde deed. Zoals dat ik mezelf steeds hetzelfde compliment gaf, omdat ik die het meest bescheiden vond. Ik besloot daarom iedere dag mezelf een ander compliment te geven."
"Ik vond de app gemakkelijk in gebruik. Het was erg eenvoudig om mijn dagelijkse werktaken in de app te plaatsen en af te vinken. Echter miste ik het kunnen toevoegen van een eind tijd bij de taken, zodat ik een melding kan krijgen als de eindtijd nadert."
Vorige slide
Volgende slide

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl

www.lindsayjongste.com

Afstudeerproject 2022

Communication & multimediadesign

Avans hogeschool

Breda