Integrated Smart Systems

Concept

We zijn in de stad wezen interviewen en we zijn er achter gekomen dat veel jongeren op hun telefoon kijken, terwijl ze door de stad heen lopen. We wilde deze jongeren op laten kijken van hun telefoon, en zich meer bewust maken van hun omgeving en ze meer laten interacteren met de mensen om hun heen.

Ze moeten samen gebracht worden, en hier samen met elkaar interacteren. Ze worden geleid door een lichtgevend pad, die alleen oplicht als er iemand op gaat staan die met zijn telefoon bezig is. Omdat het op de grond verlicht, kunnen ze dit zien als ze naar hun telefoon kijken. Ze kunnen vervolgens dit pad volgen.

Aan het einde van dit pad komen ze op een plein terecht, waar een grote boom in het midden staat. Als je de boom aanraakt, gaan er lampjes branden. Om de interactie te krij- gen, moeten er meer mensen de boom aan- raken. Hoe meer mensen de boom aanraken, hoe meer lampjes er branden.

Ontwerpcriteria

Het interacteren moet simpel zijn. Als het te ingewikkeld wordt, gaan mensen het niet meer doen. Je hebt al snel haast en als je iets snels en simpels tegen komt, stop je toch even om te kijken, omdat het toch niet lang duurt.

Er mag geen uitleg bij hangen, dus de doelgroep moet direct doorhebben hoe het systeem werkt. Het moest dus een overzichtelijk systeem worden.

Ook moet het werken, zonder dat je de telefoon nodig hebt, want we willen de jongeren juist van hun telefoon af halen.
Verder is je telefoon niet handig, omdat je dan altijd een app nodig hebt, of een privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *