Switch it

Switch it

De intelligente lockdown die nodig is om het corona virus tegen te gaan heeft voor miljoenen mensen het roer omgegooid. Sommige kunnen vanuit huis hun verplichtingen en taken doen. Andere komen ineens met een lege agenda te zitten. Voor die laatste groep is Switch It ontworpen. 

Een groep CMD studenten hield zich bezig met de vraag: Hoe kunnen we er met een belichaamde ervaring voor zorgen dat de gebruiker flexibel kan overschakelen tussen zijn lockdown- en werkritme? Met die gebruiker bedoelen de groep mensen die hun beroep tijdelijk niet meer konden uitvoeren. Zij moeten nu of later weer aan het werk en daar hoort een compleet ander ritme bij. We willen allemaal zo snel mogelijk weer opstarten maar het overstappen naar een ander of nieuw ritme kan zorgen voor verwarring, ineffici├źntie en vertraging van iets dat we juist zo graag willen: heropstarten!

Switch It is een belichaamde ervaring die ervoor zorgt dat je lichaam en geest flexibel kunnen overschakelen naar een ander ritme zodat de doelgroep hun drukke levens meteen weer kunnen oppakken. In je meest ontspannen staat wordt je lichaam 90 graden gekanteld waardoor je, samen met verschillende impulsen, adrenaline aanmaakt en weer in werkmodus terecht komt. Verder bestaat de installatie uit een hartslagmeter die meet of je ontspannen bent, een geluidsfragment dat ervoor zorgt dat je ontspannen wordt, een watermist apparaat. Het is een ervaring die je door middel van je lichaam in de startblokken zet om weer alert en actief te beginnen aan een allereerste nieuwe werkdag.

Projectpagina: https://lindsayjongste.com/switchit/

Proces foto’s:

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl