Week 13

Evaluatie

Dit is de laatste week dat mijn stagebegeleider met vakantie is en het verliep heel goed. Ik heb 2 dagen gehad dat ik als enige vormgever moest werken, dus dat voelde wel als hele zelfstandige dagen. Er was hier 1 dag van dat ik twee keer de vraag kreeg van de content afdeling of ik iets kon doen voor ze, waarvan ik niet wist hoe ik het moest doen. Gelukkig begrepen ze dit. Ik vond het echter wel heel jammer, aangezien ik het graag had willen doen voor ze. Dit voelde als een obstakel als stagiair, omdat je niet aan wilt tonen een taak niet te willen doen en je wilt jezelf graag bewijzen. Natuurlijk is het niet erg als je af en toe iets niet kunt, daar ben je stagiair voor, maar toch voelt het als een tegenslag op dat moment.

Competities

Deze week heb ik gewerkt aan het onderzoek voor mijn stage opdracht. De resultaten van mijn enquete heb ik binnen gehaald en hier heb ik een verslagje van gemaakt. Hierin staan alle resultaten iets samengevat in, voor een goed overzicht. Daarnaast heb ik een moodboard gemaakt van alle leuke aspecten uit de webshops die ik zelf bekeken heb voor concurrentie analyse (deze stonden vorige week in mijn logboek).

Het is misschien geen obstakel die ik tegen ben gekomen als cmd’er, maar ik vind het heel erg leuk om dit onderzoek te doen. Ik heb veel ervan geleerd, vooral van het maken van de enquete. Ik merk dat het heel erg lastig is de juiste vragen te stellen en dit is ook echt hard werken. Maar nu het gelukt is en ik de resultaten bekeken heb, ben ik er wel trots op. De antwoorden zijn soms erg nuttig en het geeft ook echt toegevoegde waarde aan het proces. Ik zal even een aantal vragen tonen, waarin ik nuttige informatie uit denk te halen:

Hier kan ik heel goed uit halen, waar een webshop gebruiker naar kijkt en als instinct op let. Deze punten zijn heel belangrijk mee te nemen, omdat dit ook de indruk is die je als eerst krijgt als klant. En eerste indrukken zijn altijd heel belangrijk.
Ondanks veel mensen deze vraag over geslagen hebben, omdat ze geen obstakels tegen komen, zijn er veel verassende antwoorden uit gekomen. Deze obstakels kun je in je ontwerp goed rekening mee houden, om te voorkomen dat de klanten van onze klanten ze tegen komen.
Bij deze vraag vond ik de resultaten heel verrassend. Bij de rest van de enquete merkte ik dat veel mensen op 1 lijn zitten met hun antwoorden. Maar bij deze vraag was het resultaat heel verdeeld. Goed dat er een vervolg vraag op is gekomen, voor verdere toelichting.
Deze vraag vind ik vooral goed gelukt, omdat het een hele eenvoudig iets was om in te vullen voor de deelnemer en voor mij heel makkelijk is in te zien en tegelijkertijd komt er hele nuttige informatie uit. Ik kan hier goed rekening mee houden met wat ik op de home pagina plaats.
Deze vraag was een optie, en er zijn daarom ook veel deelnemers die deze vraag niet ingevuld hebben. Toch is er hele fijne informatie uit gekomen. Er staan een aantal opmerkingen tussen waarvan er geen vraag was in de enquete. Zonder deze vraag te stellen, zou ik het ook gemist hebben. Ik ben daarom heel blij deze vraag aan het einde toegevoegd te hebben. Daarnaast vind ik het fijn dat deelnemers deze vraag gebruikt hebben als ruimte voor opmerkingen over de webshop. Ik had meer verwacht dat er misschien opmerkingen over de enquete tussen zouden zijn, dus dat heeft een positieve wending gemaakt.

Om de volledige enquête te kunnen lezen zal ik hem hier even in de blog plaatsen:

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl