Week 16

Naar kantoor

Een dagje kantoor bestaat uit het spreken van gezellige collega’s, lunchen op het dakterras in de zon en af en toe lekker kletsen tussen het werken door. En daarnaast directe vragen kunnen stellen. Het is dus leuk om het kantoor leven zo mee te maken en hoe het anders is dan thuis werken. Een groot verschil vind ik wel is dat als je thuis werkt, je sneller je pauze op verdeeld in kleine pauzes over de dag heen als je even een rondje wil lopen of even wilt bewegen. Op kantoor merk ik dat ik lange dagen in een houding achter de computer zit en dat is toch wel zwaar.

Een competitie van deze week vind ik de reist tijd naar het kantoor. Helaas had ik erg last van file waardoor ik te laat was. Dit na een half uur speling in de reistijd gestopt te hebben. Gelukkig begreep iedereen het probleem, omdat het heel normaal was voor corona om in de file te staan.

Eigen opdracht

Ik heb deze week het weekend mee gepakt om mijn prototype af te krijgen. De deadline had ik deze week staan, omdat ik nog speling wilde hebben voor de presentatie, en ik tijd in wilde plannen voor het verbeteren van de prototype. Het resultaat is te zien via deze link:

Hier worden nog veranderingen aan gedaan, waardoor de link het mogelijk niet doet. Ik zal daarom een pdf versie hier onder toevoegen. (zie toelichting onder de bijlage).

Een obstakel tijdens het ontwerpen van de webshop vond ik wanneer is het genoeg voor een prototype. Ik ben iemand die perfectionistisch te werk gaat, dus ik wil alles kloppend maken en alles erin toevoegen. Bij een prototype is dit echter niet nodig en is de basis het belangrijkst. Je moet weten of je basis design goed werkt en dan kan je eigenlijk al beginnen aan het bouwen van de webshop. Toch kon ik mezelf niet inhouden en heb ik 3 verschillende producten verwerkt in het prototype, namelijk: brillen, zonnebrillen en lenzen. De delen die ik overgeslagen heb, zijn de pagina waarop de merken getoond kunnen worden, de accessoires en het account. Dit heb ik gedaan, omdat deze pagina’s af te leiden zijn vanuit het basis ontwerp. Ik vond de gebruiksvriendelijke werking het belangrijkst voor het bestelproces en dan de algemene lijn die iedereen tegenkomt.

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl