Week 2

De aanpak

Het bedrijf werkt met trello waar ik gelukkig al bekend mee ben. Ze hebben iedere dag klusjes en deze klusjes worden verdeeld over de medewerkers. De klusjes waar ik mij deze week vooral mee bezig gehouden heb is het maken van beelden op maat. Deze artikel beelden worden vervolgens gebruikt op de website en Facebook. Voor deze opdrachten moest ik vooral gebruik maken van photoshop, waar ik niet heel handig mee ben. Dit heeft echter geholpen om beter er mee om te gaan. Zodra de klusjes af zijn ga ik verder met mijn persoonlijke opdracht. 

Er zijn meer soorten klusjes, alleen werd mij het één voor één uit gelegd, zodat ik niet alles in ene keer hoef te weten. Dit vind ik wel fijn, aangezien je anders overrompeld wordt met nieuwe kennis en je dit dan lastig onthoud. Voor mijzelf schrijf ik aantekeningen op tijdens de uitleg, zodat als ik iets vergeet ik het makkelijk terug kan lezen. 

Vaardigheden

Photoshop is een grote uitdaging voor mij. Ik ben hier erg onhandig mee en ik merk dat ik langer over de klusjes doe dan er aangegeven voor staat. Ik merk wel dat in de loop van de week ik er handiger in ben geworden en ik steeds sneller eraan werk. Ook begon ik naarmate ik de opdrachten goed inleverde wat meer mijn eigen inspiratie in de afbeeldingen te stoppen. Dit werd goed ontvangen door mijn stagebegeleider en hij vond het leuk dat ik eigen input toonde. 

Mijn eigen opdracht bij het bouwen van een website verliep ook goed deze week. Nadat de wireframes goed waren gekeurd mocht ik beginnen aan het maken van ontwerp voor de website. Ik had al wat kleuren opgezocht en wat lettertypes. Het kleurenpallet vind ik wel een lastige taak om te vinden en deze veranderd ook steeds. Het ontwerp werd goed ontvangen, maar ik moest nog meer proberen te verkopen, al op de homepagina. Ik ontwikkel hierdoor mijn vaardigheden in het adobe XD programma.

Ik ontwikkel me nu als ontwerper vooral in mijn faalangst. Ik ben mijzelf aan het trainen dat fouten maken mag en feedback goed is. Ook moet ik mijzelf aanleren dat ik mag tonen wat ik gemaakt heb en dat het gewoon goed is. Ik ben nu nog erg zenuwachtig om mijn werk te laten zien, maar het bedrijf geeft heel fijn feedback en dat helpt zeker. Hierdoor durfde ik deze week al eigen input te tonen in sommige afbeeldingen. 

Verwachtingen

Ik denk volgende week meer in de website achter de schermen te kunnen. Dit werd mij pas later deze week uitgelegd, omdat ik er eerder nog niet in kon. Ik begrijp het nu wel, alleen ziet het er erg groots uit en zal ik een paar keer moeten oefenen om er grip op te krijgen. Gelukkig hebben ze hier een test website voor dus ik ben van plan wat te gaan oefenen.

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl