Week 5

Competities

Deze week ben ik meer bezig geweest met het opbouwen van een planning. Dit heb ik in de vorm van scrum gedaan en daarvoor heb ik www.monday.com gebruikt. Het ontbreken van een planning bleek wel een gemis te zijn hiervoor, dus het is fijn dit obstakel weg gehaald te hebben. Iets wat ik nog merk is dat in mijn planning ik een aantal weken over heb voor de deadline. Dit gad mag nog wel een klein beetje gedicht worden, maar wat speling is niet erg, aangezien vaak planningen uitlopen.

Leermomenten

Ik heb deze week wat uitdagendere opdrachtjes gedaan. Dit bestond uit enkele taken die ik nog niet eerder gedaan had. Ik heb soms de neiging te snel te vragen hoe iets moet, maar ik dacht ik ga het eerst zelf proberen voor ik het vraag. Dit ging hartstikke goed. Izicontent heeft een test website waar je van alles in kan veranderen om te kunnen oefenen. Dit is dus een handig platform om eerst iets in te creëren voordat je het op de officiële website plaatst. Dit vind ik dus een erg handige tool.

Het bedrijf

Meestal vraag ik feedback aan mijn begeleider, deze week ben ik ook een paar keer naar andere collega’s gestapt. Vaak als ik iets maakte voor een bepaalde collega, vroeg ik hun om advies of als ik een vraag had over de opdracht vroeg ik het aan hun. Dit vond ik vooral fijn, omdat hiervoor ik weinig contact had met de collega’s en ik meer met andere collega’s wilde communiceren. Ik had bijvoorbeeld een opdracht waarin ik een afbeelding moest maken de nieuwe zonnebrillen collecties. Hier heb ik toen ook de kans gepakt mijn creativiteit er in te stoppen, omdat er nog geen modellen foto voor was. Ik kon dus zelf iets maken.

Daarnaast kreeg ik nog een opdracht waarvoor ik ook een afbeelding moest maken die nog helemaal vrij stond in hoe ik deze mocht maken dus ben ik hierop uitgekomen:

De twijfel die ik hier bij had was of het konijn bij de indentiteit van het bedrijf paste en of hij niet te speels is. Hij werd goedgekeurd dus dat was gelukkig geen probleem.

Wat ik ook merk in het bedrijf en wat ik blijf merken is de vrijheid die je krijgt. Je kan regelmatig een opdracht krijgen waar je je eigen idee mag uitwerken en dat is hartstikke leuk.

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl