Week 9

Ontwikkeling

De week startte met een bespreking met hoe het nu gaat met stagelopen. Ik had deze ingepland zoals ik vorige week noemde. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb, omdat je nu een beter beeld hebt van hoe je bent als stagiair vanuit de blik van izicontent. Het verliep heel goed, hij heeft fijne feedback gegeven en ook iets waar ik aan kan werken. Samengevat kan ik meer verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen opdracht.

Ik probeerde deze week de verantwoordelijkheid te pakken door meer haast te zetten achter de vragenlijst aan. Ik deed dit door gewoon ernaar te vragen en er een deadline aan te zetten. Ik was hiervoor bang dat ze het misschien te druk hebben en daardoor vroeg ik er niet naar. Dit heb ik ook verteld en hij gaf aan dat ik niet bang hoef te zijn naar iets te vragen, dat dat bij het werkende leven hoort. Dit is een obstakel die je vaker tegen zult komen.

Daarnaast heb ik een andere werkwijze opgepakt, waardoor ik een stuk sneller mijn werk af krijg. 

Ontwerpen

Een leuke ontwerp opdracht deze week vind ik is het maken van een cookie melding. Dit proces is zo begonnen:

En zo is hij nu:

Je kunt veel veranderingen in zien. Dit komt, omdat aan het begin ik nog niet wist welk idee Remco al had bij een cookie melding. Na het laten zien van mijn ideeën kwam het naar boven dat hij al enkele ideeën zelf had. Ik heb hier toen pas naar gevraagd om ze makkelijker te kunnen verwerken in mijn ontwerp. Dit vind ik een goede les, het is handiger eerst naar iemand ideeën te vragen, omdat je beide heel anders bent, dus anders is het lastig gelijk met overeenstemmende beelden te komen. 
Ik heb bij het maken ervan op concurrerende meldingen gelet en wat ik dacht functioneel te zijn. Dus alles in 1 pop up, netjes onder aan de pagina. De voorkeuren zitten netjes verborgen achter een slide out, zodat je er gemakkelijk bij kan, maar het niet gelijk de hele melding in neemt.

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl