Week 4

Reflectie

Ik merkte een punt deze week dat alles een stuk bekender werd. Ik werkte wat sneller door mijn opdrachten heen en ik kon alles makkelijker vinden. Het nadeel vond ik dat ik het wat saaier begon te vinden om alle foto’s steeds op maat te maken. Dit houd wel in dat ik het beter onder de knie heb en steeds minder fouten maak. Wat ik deze week erg positief vond was het maken van de animatie video. Vorige week liet ik al wat beelden ervan zien, maar hij is nu helemaal afgemaakt.

Bij een eerdere versie die ik gemaakt had, was het nog een heel los geheel. De tekst stond ook te veel bij elkaar en het werd niet in stappen getoond, dus voor een klant is dat heel rommelig te zien. Ook is het achtergrond grijs geworden, voor een chiquere uitstraling die de klant zocht. Hier kun je eerdere versies van mijn video bekijken en zo mijn ontwerpproces meemaken:

Vaardigheden

Ik ben zeker sterker geworden wat betreft het werken met after effects door de animatie video. Ik vond het ook wel leuk om te doen, omdat ik hier niet veel ervaring mee heb. Het verzinnen van de tekst animaties vond ik nog wel lastig. Hoe komen ze in beeld? en waar plaats je ze. Deze 2 punten zag ik vooral als uitdaging.

Een obstakel die ik vind bij het opmaken van beelden voor klanten, is dat veel aangeleverde beelden onscherp zijn. Als je deze vervolgens in een bepaald formaat wilt hebben, wordt de onscherpte natuurlijk erger. Ook heb ik vaak een verkeerd logo te pakken, omdat dit of een oudere versie is of een alternatieve versie. Ik merk dat ik hier veel tijd aan kwijtraak aan het verbeteren van de beelden nadat ik ze gemaakt heb. Bij de onscherpe beelden ben ik vaak lang bezig om ze alsnog scherp te krijgen door ze te filteren, of door de achtergronden te veranderen, zodat je niet te ver in hoeft te zoomen.
Ik heb mijzelf daarom voorgenomen eerder tussendoor te vragen of een bepaald goed genoeg is om te gebruiken en of het logo goed is. Zodat ik er eerder achterkom wat er fout gaat en niet pas achteraf.

Verder gaat het goed op het gebied van suggesties maken. Ik kom regelmatig met een alternatieve suggestie voor een het maken van beeldmateriaal en dit vinden ze altijd leuk. Zoals bij deze afbeelding, mocht ik zelf bepalen hoe ik de prijsvraag afbeelding wilde vormgeven.

Stageverslag

Lindsay Jongste

Lindsay.j@live.nl